Честит 8 март - празник на жената!

Женската красота е несравнима!Тя на всеки мъж е любима! Желая ти днес на нечий мъж да си любима и много подаръци да има! Международният ден на жената се празнува всяка година на 8 март. Това е ден за международно признание на икономическите, политическите и обществените постижения на жените. Започнал само като политическо събитие на социалистите, празникът постепенно става част от културата на много страни. В някои от тях денят губи политическата си окраска и става просто повод за мъжете да изразят своята симпатия и внимание... още »

Медицинският педикюр - необходимост, здраве или красота!

Всеки ден тичаме по толкова много задачи. Забързаното ежедневие често ни кара да забравим грижата за краката си и се сещаме за тях едва, когато се появи проблем.   Хубавите крака изискват грижи, а медицинския педикюр дава на краката Ви не само красота, той е необходимост, той е грижа за здравето на Вашите ходила и нокти!   Медицинският педикюр е различен от козметичния педикюр. Разликата се изразява в обработката и лечението на мазоли, кокоши тръни, гъбички на ноктите, изрязване на враснали нокти със... още »

Масажа с мед е на повече от 1000 години.

Свързват масажа с мед с Тибет и  се смята, че е един от древните в Индия.На този древен масаж са се наслаждавали царици и фараони. На практика той не е масаж в действителния смисъл на думата, защото ръцете не се плъзгат, а се залепят, притискат и отлепят с последователни движения по намазаното с мед тяло. Кожата попива всички ценни съставки на меда. Масажът стимулира кръвообращението, подобрява обмяната на веществата,стимулира вълна от енергия и след процедурата човек се чувства като прероден.Кожата се хидратира по... още »

Честит Бабинден!

Бабинден е един от големите български народни женски празници, посветен на "бабите" - жените, които помагат при раждане, и на младите булки и невести, които са раждали. На се засвидетелстват почит и уважение към възрастните жени, които са "бабували" на родилките. Празникът е езически и идва от далечните праславянски времена, но се е запазил и по време на Възраждането и е почитан и днес.    Обичаят повелява още преди изгрев слънце майките с малки деца да отидат на чешмата и да налеят прясна вода. В котлето с водата... още »

На Бъдни вечер традицията повелява!

Бъдни вечер е един от най-важните семейни празници. Той е посветен на дома и домашното огнище, но и на умрелите предци-родственици, които също са част от семейството.    На Бъдни вечер традицията с годините е преплела християнски и езически вярвания, но това не разваля магията на Коледната нощ, в която посрещаме раждането на нашия Бог Исус Христос.   На този ден християните се подготвят духовно - чрез пост, изповед и молитва да приемат Светото Причастие и достойно да посрещнат Рождество Христово.  ... още »

21 Ноември - Въведение Богородично - ден на християнското семейство

На 21 ноември християнската църква чества Въведение Богородично. Въвеждането на Пресвета Богородица в храма е един от най-големите християнски празници, почитан е и от двете най-големи християнски деноминация - Католицизъм и Източноправославие. Празникът принадлежи към числото на дванадесетте велики празника. В този ден се почитат, както благочестивите родители на Дева Мария - Йоаким и Анна, които я въвеждат на тригодишна възраст в йерусалимския храм, така и изпълнението на обета им да посветят Мария на Бог.   В... още »

Няколко интересни идеи за нова година 2014 в чужбина.

Ако все още не сте направили плановете си за новогодишната вечер предлагаме на вашето внимание няколко  идеи, които се надяваме да ви бъдат полезни.   1.Солун Солун е вторият по големина град в Гърция. Включен в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. Център и на Солунската епархия на Гръцката православна църква. Град с над един милион души население. Модерен и едновременно с това древен Солун Ви очаква за един прекрасен прекрасен новогодишен празник с множество незабравими емоции.  ... още »

Пускат новия iPhone 5S през лятото на тази година!

  Apple ще представи своя нов iPhone 5S през юли тази година.Сред новостите, които можем да очакваме в iPhone 5S, влиза и биометрична система за сигурност, която да разпознава собственика на апарата по неговите пръстови отпечатъци, по-бързият Apple А7 процесор, новата платформа iOS 7, както и камера с по-висока резолюция.  Според анализатора на Piper Jaffray през третото тримесечие на годината Apple могат да ни изненадат и с iPhone от по-нисък клас, за който от дълго време се носят слухове. Моделът ще се предлага на развиващите се пазари и ще струва  250... още »

Google нос - новата ароматна сензация в търсенето

Google нос - новата ароматна сензация в търсенето Вашият сомелиер в интернет: Експертно организираните информационни панели съчетават изображения, описания и аромати.Помирисване: Google База от аромати – над 15 000 000 аромабайта.Без излишни миризми, без излишни въпроси: За случаите, когато трябва да сте предпазливи със заявката си – включва и функцията Безопасно търсене. още »

Google Street View вече и в България

Услугата на Google – Street view (уличен изглед - бел.ред.) вече е активирана и за България, след като компанията приключи със заснемането на страната. Интернет приложението показва заснетите през миналата година кадри от улиците из цялата страна. Снимките, които започнаха преди девет месеца, обхващат цялата страна, включително голям брой села и отдалечени местности. В градовете са снимани не само улици, а и голям брой паркове и градинки, тъй като от Google са ползвали не само коли, а и велосипеди, приспособени със специалните си камери, които... още »