Медицинският педикюр - необходимост, здраве или красота!

Всеки ден тичаме по толкова много задачи. Забързаното ежедневие често ни кара да забравим грижата за краката си и се сещаме за тях едва, когато се появи проблем.
 
Хубавите крака изискват грижи, а медицинския педикюр дава на краката Ви не само красота, той е необходимост, той е грижа за здравето на Вашите ходила и нокти!
 
Медицинският педикюр е различен от козметичния педикюр. Разликата се изразява в обработката и лечението на мазоли, кокоши тръни, гъбички на ноктите, изрязване на враснали нокти със съответните специализирани и стерилизирани инструменти.
 
Mикозата (гъбичките) по ноктите е една от най-неприятните кожни инфекции. Заразяването е лесно, но лечението е бавно и трудно, особено когато не се полагат необходимите грижи. Гъбичната инфекция на ноктите първо засяга кожата на ръцете или краката. Възпалението се характеризира със сърбеж, лющене, обрив и неприятна миризма. Гъбичките се се размножават бързо хранейки се с роговия слой на епидермиса и плочките на ноктите.  В последствие се заразява и плочката на нокътя. Пораженията започват от края на ноктите - и постепенно се обхваща цялата плочка. Най-трудно е лечението когато гъбичките засегнат матрицата на нокътя. Резултатите от инфекцията са свързани с оптически промени по кожата и ноктите (промяна на цвета, дебелината и формата), но също така и с отслабване на бариерната функция на организма, който става по-податлив и на други заболявания.
 
Растящият навътре нокът или враснал нокът се получава от втвърдилата се и превърнала се в рогово образувание мъртва кожа в ръбовете му. Много често този болезнен и неестетичен проблем се пренебрегва, коeто води до задълбочаването му, появата на по-сериозни последици и предразполага към инфекции. Врасналият нокът предизвика силна и неприятна болка. Наблюдава се зачервяване и подуване, образуване на нова кожна тъкан около ръба на нокътя, поява на гной и неприятна миризма в засегнатия участък и дори развитие на гъбична инфекция, причинена от врасналия нокът. При съмнения за наличието на подобен проблем е препоръчителна незабавна консултация със съответния специалист.
 
Причина за образуване на кокоши трън е вирус, наричан човешки папилома вирус. Най-често кокоши трън е възможно да се появи по пръстите на ръцете и краката и по рядко се появява по стъпалата и глезена, а изключителна рядко по други части на тялото, като подбедрицата раменете или видими области по-тялото. Този вид брадавици врастват изключително дълбоко в кожата и ако не се лекуват навреме може да се разпространят. Проблема с кокошия трън е не е само козметичен, но и здравословен. При нарастването му хората изпитват силна болка.
 
Медицинският педикюр, извършен от специалист лекува и отстранява естетически и здравословни проблеми от ноктите и ходилата. Той е Висш пилотаж при медицинските и естетичните процедури.
 

Коментари

Все още няма добавени коментари. Ти можеш да напишеш първия!

Трябва да сте влезнали в системата, за да оставяте коментари към офертите