21 Ноември - Въведение Богородично - ден на християнското семейство

На 21 ноември християнската църква чества Въведение Богородично. Въвеждането на Пресвета Богородица в храма е един от най-големите християнски празници, почитан е и от двете най-големи християнски деноминация - Католицизъм и Източноправославие. Празникът принадлежи към числото на дванадесетте велики празника. В този ден се почитат, както благочестивите родители на Дева Мария - Йоаким и Анна, които я въвеждат на тригодишна възраст в йерусалимския храм, така и изпълнението на обета им да посветят Мария на Бог.
 
В българския народен календар Въведение Богородично се празнува и като Ден на православното християнско семейство. От векове наред дедите ни са вярвали, че домът е свещено място, в което децата научават най-ценните житейски уроци, както и усвояват важни знания за света. В семейството те не само биват възпитавани, но и изграждат своя характер и именно семейната среда е предпоставка за развитие на техните заложби и дарби. 
 
Честит празник на всички и на Вашите семейства! Нека в семействата Ви цари мир и спокойствие! Преодолявайте заедно всички трудности и споделяйте всички радости и успехи! Поддържайте огъня в домашното огнище с много любов и разбирателство с най близките Ви хора!
 
Gepi.bg

Коментари

Все още няма добавени коментари. Ти можеш да напишеш първия!

Трябва да сте влезнали в системата, за да оставяте коментари към офертите